Verejná správa – faktor transferu znalostí v regióne - Ali Taha, Viktória
Úspech území už nie je založený len na využívaní prírodných zdrojov, ale v čoraz väcšej miere na schopnosti učit sa, vytvárat, rozširovať a aplikovať poznatky, prinášat inovácie a vyvíjať nové technológie. Väčšina vyspelých krajín vrátane Európskej únie sveta si uvedomuje obrovský význam poznatkov a aktívne vytvára prostredie, ktoré podporuje ich vytváranie a využívanie. Znalosti a znalostná spoločnosť. Regionálna dimenzia znalostnej ekonomiky. Transfer znalostí v regióne. Hlavné formy spôsobu prenosu a transferu znalostí. Význam univerzít pri transfere znalostí.