Teória a realita v zamestnanosti žien - Veselovská, Stanislava, 1957-
Nerovnosť šancí na trhu práce a diskriminácia v odmeňovaní žien v krajinách Európskej únie. Nedodržiavanie princípu rovnosti príležitostí mužov a žien na pracovnom trhu. Problém v odmeňovaní mužov a žien a možnosti ich odstránenia. Rodová rovnosť ako predpoklad ekonomického rastu, disponibilnej pracovnej sily a udržateľných verejných financií.