Perspektívne odvetvia moldavskej ekonomiky - Raneta, Leonid, 1982-
Analýza vybraných perspektívnych odvetví moldavskej ekonomiky, vymedzenie komparatívnych výhod týchto odvetví. Porovnanie vývoja a podmienok v iných vybraných štátoch. Vzhľadom na transformačný proces, ktorý sa uskutočnil v Moldavskej republike koncom 20. storočia, boli vybrané odvetvie vinárenského priemyslu a odvetvie ľahkého priemyslu (dezindustrializácia). Tieto vybrané odvetvia zachovali konkurencieschopnosť a vzhľadom na uskutočnenú analýzu majú podstatný nevyužitý potenciál do budúcnosti.