Teoretické východiská intertemporálneho prístupu k vyrovnávaniu platobnej bilancie v podmienkach Eurozóny - Vojtková, Mária
Prístupmi k vyrovnávaniu platobnej bilancie v podmienkach Eurozóny z hľadiska intertemporálneho prístupu. Popis modelov na hodnotenie vplyvu čistého outputu a úrokovej sadzby na výšku salda platobnej bilancie. Prehľad doteraz vykonaných testov platnosti intertemporálneho prístupu na vyrovnávanie platobnej bilancie. Možnosti aplikácie intertemporálneho prístupu na podmienky jednotlivých členských krajín Eurozóny s ohľadom na špecifiká jednotnej menovej únie, ktoré by sa mali odraziť v teoretickej úprave doteraz používaného modelu.