Medzinárodná investičná pozícia - Kolenčík, Pavol
Medzinárodná investičná pozícia je doplnkovou bilanciou k platobnej bilancii a tvorí integrálnu súčasť národných účtov. Z tohto pohľadu sú v nej zahrnuté aktíva a pasíva zo sektorového hľadiska, ako aj z hľadiska funkčného. Z tohto dôvodu je vhodná na využitie pre tvorbu makroekonomických analýz, hlavne makroekonomických analýz ex-post.