Rozhodujúce faktory stanovenia primeranej miery výnosu do splatnosti dlhopisu - Mikloš, Miroslav, 1975-
Doba splatnosti dlhopisu a kupónová sadzba. Pravdepodobnosť nesplatenia záväzku zo strany emitenta. Emisné podmienky dlhopisu s vloženou opciou (call&put). Daňové postavenie a predpokladaná likvidita emisie dlhopisu.