Zlatý rez - Poláček, Marian
Uplatnenie princípu zlatého rezu v kompozícii a v pomere strán obrazu. Zlatý rez z pohľadu matematiky a geometrické riešenie zlatého rezu. Popis a ukážky jeho aplikácií. Výskyt zlatého rezu v prírode.