Globálna ekonomická nerovnováha a jej implikácie - Sinproh, Chalotorn
Globálna ekonomická nerovnováha v súčasnom svete je bezprecedentne obrovská, neudržateľná a nerovná. Analýza príčinnej súvislosti medzi dvoma stranami - krajinami s prebytkom a krajinami s deficitom. Problematika ekonomickej nerovnováhy platobnej bilancie a analýza príčiny nerovnováhy. Riziká narastajúcej nerovnováhy a riziká pre udržateľnosť zdravého rastu. Možnosti riešenia súčasnej globálnej nerovnováhy diskutovanej aj na Samite G-20 v Pittsburgu.