Riešenie úlohy obchodného cestujúceho pomocou mravčieho algoritmu - Brezina, Ivan, ml
Úloha obchodného cestujúceho a niektoré prístupy k jej riešeniu. Mravčí algoritmus ako metaheuristiky vhodný na riešenie úlohy obchodného cestujúceho. Vplyv výberu parametrov mravčieho algoritmu na výsledky získané jeho aplikáciou a ich porovnanie s optimálnym riešením úlohy obchodného cestujúceho menších rozmerov.