Stochastická kvázi gradientná metóda aplikovaná na riešenie stochastických alokačných modelov - Hollá, Anna
Význam problematiky stochastických lokačných modelov. Stochastická kvázi gradientná metóda aplikovaná na riešenie stochastických lokačných modelov. V tomto príspevku sú možnosti spomínanej metódy diskutované do špeciálneho jednoduchého problému. Uvedená metóda sa dokáže priblížiť k riešeniu problému stochastického programovania za pomerne všeobecných podmienok.