Spolupráca územnej samosprávy s ostatnými lokálnymi aktérmi v podmienkach znalostnej ekonomiky - Bajusová, Dana
Vytváranie a rozvíjanie spolupráce medzi územnou samosprávou a inými lokálnymi aktérmi. Spolupráca s firemným sektorom, vysokými školami a vedecko-výskumnými inštitúciami ako aj spolupráca medzi obcami navzájom.