Vzťah medzi úrovňou chudoby a materiálnej deprivácie v EÚ - Gavuliak, Roman
Modelovanie vzťahov medzi chudobou a materiálnou depriváciou. Predpoklad, že životný štandard jednotlivcov bude závisieť od úrovne jeho príjmu a osoby v riziku chudoby budú mať menej prostriedkov na zabezpečenie životného štandardu a v dôsledku toho aj väčšiu šancu trpieť materiálnou depriváciou. Identifikácia závislosti príjmovej nerovnosti od ostatných indikátorov v oblasti. Použitie jednoduchej regresnej a korelačnej analýzy.