Rozširovanie grafov pomocou genetických operátorov - Krauspe, Kamil
Evolučné algoritmy nachádzajú svoje uplatnenie v optimalizačných úlohách, ktoré sa vyznačujú tým, že nie je známy taký deterministický algoritmus, ktorý by ich riešil v rozumnom (polynomiálnom) čase. Príkladom je úloha poštára v zmiešaných grafoch.