Rýchle vyhľadávanie obrázkov s využitím Kohonenovej siete - Kršjak, Miroslav
Kohonenove siete majú široký záber uplatnenia, okrem vizualizácie viacrozmerných dát do jednej až troch dimenzií, vedia riešiť problém obchodného cestujúceho a sú vhodné aj na optimalizáciu vyhľadávania. Pre riešenie rýchleho prehľadávanie bola navrhnutá úprava Kohonenovej siete, implementácia zrealizovaná v jazyku C# a spôsob učenia uložený vo forme videa.