Využitie modelu Logit pri modelovaní možnosti poistiť sa - Lukáčiková, Adriana, 1971-
V rámci ekonometrie existuje skupina modelov, ktoré slúžia na analýzu rozhodnutí jednotlivcov alebo firiem a pomáhajú vysvetliť, prečo bola zvolená daná alternatíva reakcie. Tieto modely sa nazývajú modely s umelými závislými premennýni. Príspevok je venovaný jednému z týchto modelov, a to Logit modelu, pričom závislá premenná nadobúda iba dve obmeny, teda skúmaná reakcia je odpoveď áno alebo nie.