Existuje vzťah medzi HDP na obyvateľa a strednou dĺžkou života pri narodení? - Megyesiová, Silvia, 1969-
Existencia vzťahu medzi vysokou životnou úrovňou a strednou dĺžkou života pri narodení. Skúmanie na reálnych ukazovateľoch krajín Európskej únie (EÚ). Sledovanie daného vzťahu na dvoch ukazovateľoch, a to hrubého domáceho produktu na obyvateľa v parite kúpnej sily a strednej dĺžky života pri narodení.