Modely umiestnenia recyklačných centier na báze viackriteriálneho programovania - Pekár, Juraj, 1972-
Pri rozhodovaní o umiestňovaní recyklačných centier možno okrem klasických modelov matematického programovania použiť aj ich rôzne modifikácie, ktoré môžu poskytnúť viac podkladov pre výber lokality ich umiestnenia. Jednou z možností je aj použitie metód viackriteriálneho programovania, ktoré poskytujú nástroje pre rozhodovanie o umiestnení recyklačných centier pri rešpektovaní viacerých cieľov.