Spoločenská zodpovednosť podnikov vo vzťahu k účtovníctvu - Vlkoláčková, Miroslava
Spoločenská zodpovednosť podnikov predstavuje dobrovoľné zodpovedné správanie a konanie podniku v rámci každodenných podnikových operácií a interakcií so zainteresovanými stranami. V súlade s touto definíciou tak podnik pôsobí ako subjekt zodpovedajúci za svoje správanie a konanie a za dôsledky, ktoré sú s tým spojené vo vzťahu k rozličným skupinám, ktoré sa podieľajú na tvorbe jeho cieľov, riadení, zabezpečovaní, fungovaní a kontrole jeho činnosti.