Ochrana spotrebiteľa (cestovateľa) v cestovnom ruchu v zmysle európskej právnej úpravy - Novacká, Ľudmila, 1953-
Ochrana účastníka v cestovnom ruchu. Sloboda cestovania a vytvorenie Schengenského priestoru. Ochrana života, zdravia a majetku cestujúcich. Ochrana pred zníženou kvalitou tovarov a služieb v cestovnom ruchu. Komparácia vybraných obsahových prvkov skúmaných európskych právnych noriem.