Stav a vplyv manažmentu európskych prírodných zdrojov v nových klimatických podmienkach - Černota, Mikuláš, 1979-
Všeobecný koncept manažmentu prírodných zdrojov v zmenených podmienkach klimatických zmien a následné implikácie týchto zmien do politických rozhodnutí. Tak vedecké údaje ako aj politické rozhodnutia je potrebné navzájom prepojiť, pretože environmentálne zmeny prinášajú nové podmienky rozmiestnenia zdrojov a vytvárajú nové tlaky na spoločenský vývoj.