Prejav korelačných vlastností systému voči jeho ovplyvňovaniu chaotickými podnetmi - Turňa, Ľubomír
Existujú situácie, keď na technický, informačný a často aj sociálny systém a pracovný kolektív pôsobia chaotické často aj protichodne orientované požiadavky, inštrukcie. Ako sa systém s takýmito podnetmi, takouto formou riadenia vie vysporiadať, príp. k čomu pri tomto v systéme dochádza. Kľúčovou otázkou a odpoveďou je, či systém môže takéto chaoticky poskytované informácie a podnety nejako zužitkovať. Formulácia problému a jeho modelu. Rešenie problému.