Koncept zraniteľnosti štátu - Rusiňák, Peter, 1985-
Diskusia o možnostiach znížiť vysokú mieru zraniteľnosti malých štátov, ktorá je podmienená v prvom rade ich nedostatočnou kapacitou na eliminovanie rôznych typov zraniteľností.