Stratégia pre viacjazyčnosť v EÚ ako dôsledok politickej a ekonomickej globalizácie - Tóthová, Lucia, 1960-
Cudzojazyčné vzdelávanie v kontexte Európskej únie. Didaktika cudzieho jazyka. Typológia osobnosti učiacich sa. Metódy v cudzojazyčnom vyučovaní. Súčasný stav výučby cudzích jazykov. Prognóza cudzojazyčného vzdelávania.