Domáci dopyt SR a jeho krátkodobá prognóza - Ďurka, Peter
Domáci dopyt ako jeden z najviac sledovaných makroekonomických ukazovateľov, ktorý by mali tvorcovia domácej ekonomiky sledovať veľmi pozorne a poznanie jeho vývoja v budúcnosti je dôležité na zvolenie správnych opatrení štátu na podporu a rast domácej ekonomiky. Makroekonomický model, ktorý je z metodologického hľadiska založený na princípe modelu s korekčným členom (ECM) a krátkodobá prognóza vývoja domáceho dopytu na obdobie tretieho štvrťroka 2011 až druhého štvrťroka 2012.