Návrat produktu z jedného alebo viacerých predchádzajúcich období - Gežík, Pavel, 1983-
Reverzná logistika a otázky predĺženia životného cyklu o jeho ďalšie fázy ako i aspekty ďalšieho/opätovného použitia už raz použitého materiálu. Možnosti získavania materiálu prostredníctvom recyklácie a úspory na nákladoch spojených s nákupom materiálu potrebného na výrobu. Potreba recyklácie nie len z environmentálnych a spoločenských dôvodov ale i ekonomických. Rôzne varianty návratu a tvorba zásob podľa toho, z akého časového obdobia sa produkty vracajú späť k výrobcovi a aký to má vplyv na manažment zásob.