Stochastické modely rozmiestňovania zariadení - Reiff, Marian, 1978-
Jedným z možných riešení zachytenia meniaceho sa prostredia, v ktorom sú prevádzkované zariadenia, je dynamické programovanie. Cieľom dynamických modelov je nájsť optimálne riešenie alebo nájsť riešenie blízke optimálnemu rozmiestneniu zariadení počas určitého časového horizontu. Tieto modely zachytávajú zložitosť reálnych problémov výstižnejšie ako statické a deterministické modely, avšak predpokladom týchto modelov je, že vstupné údaje modelu sú známe alebo sa líšia medzi jednotlivými obdobiami deterministicky.