Nelineárny dynamický model formovania a šírenia sa spoločenskej mienky - Turňa, Ľubomír
Jednoduché modely vzájomnej reakcie sociálnych skupín - reakcia nultého rádu, prvého rádu, druhého rádu. Zložitejšie modely vzájomnej reakcie sociálnych skupín - vratné reakcie. Následné reakcie. Autokatalytické rovnice, ktoré popisujú autokatalytické reakcie, aktivity a procesy. Rovnice s enzýmovou kinetikou.