Potravinová bezpečnost v kontextu nové populační exploze - Sereghyová, Jana
Rast svetovej populácie a zmeny v jej rozmiestnení. Rast produkcie potravín podmieňujúci zabezpečenie globálnej potravinovej bezpečnosti. Geografická štruktúra svetovej populácie a jej predikcia. Prehľad najvýznamnejších svetových vývozcov potravín.