Finančné riziko a efektívnosť investičného projektu - Markovič, Peter, 1974-
Finančné riziko v systematike podnikateľských rizík zaraďované medzi ekonomické (prevádzkové) riziká s definovanými dosahmi na financie podniku. Finančné riziko s okamžitým vplyvom na efektívnosť investičného projektu. Finančné riziko s oneskoreným vplyvom na efektívnosť investičného projektu. Kapitálové výdavky. Očakávané cash flow z projektu. Rizikové faktory: úroková sadzba, predajná cena, náklady na jednotku, daňová sadzba, požadovaná miera výnosnosti. Praktický príklad.