Najčastejšie skreslenia v účtovnej závierke - Fabian, Peter
Zákon o účtovníctve nariaďuje, aby účtovná jednotka účtovala tak, aby účtovná závierka poskytovala verný a pravdivý obraz o skutočnostiach, ktoré sú predmetom účtovníctva. Niektoré položky účtovnej závierky nie sú (nemôžu byť) ocenené presne, ale sú iba odhadnuté. Skreslenie v dôsledku účtovných odhadov. Skreslenie v dôsledku "žiadaných" hodnôt.