Euro nezanikne, ale môže destabilizovať medzinárodný menový systém - Kotlebová, Jana, 1969-
Problém vysokého dlhu aj v krajinách mimo eurozóny. Dlh krajín eurozóny najmä v rukách nerezidentov. Hrubý dlh všeobecnej vlády (2006-2011). Opatrenia na elimináciu dlhovej krízy v USA a v krajinách Európskej únie. Doterajšia pomoc pre krajiny eurozóny (Grécko, Portugalsko, Írsko). Riziká ďalšieho vývoja.