Poplatky ako príjem rozpočtov obcí - Kubincová, Soňa
Miestne dane a miestne poplatky sú príjmom obce, resp. vyššieho územného celku. Základom finančného hospodárenia obce je rozpočet obce. Miestne poplatky do roku 2004. Poplatníci, povinnosti poplatníkov. Sadzby poplatkov. Miestne poplatky za komunálne odpady a drobné stavebné odpady. Poplatky za znečisťovanie ovzdušia. Správne poplatky.