Stratégie Ruskej federácie v energetickej oblasti - Kašťáková, Elena, 1974-
Analýza stratégií Ruskej federácie v oblasti energetiky a stanovenie energetiky ako nástroja na formovanie vnútornej a zahraničnej politiky Ruska. Súčasný stav energetiky v Rusku. Energetické stratégie Ruska. Nová Energetická stratégia Ruska do roku 2030 počíta jednoznačne s nárastom ťažby a exportu strategických surovín.