Trendy rozvoja potravinárskej obalovej techniky - Kačeňák, Igor
Vývoj obalového priemyslu bude v budúcich rokoch ovplyvnený niekoľkými faktormi. Jedným z nich je vývoj v oblasti technológií, ktoré zahrňujú zmeny v používaných materiáloch a technológiách. Aplikované moderné metódy balenia.Vákuové balenia a balenie v inertnom plyne. Aseptický spôsob balenia. Aktívne a inteligentné balenie. Inteligentné systémy balenia. Rádiofrekvenčná identifikácia – RFID. Nanotechnológie. Obaly pre mikrovlnný ohrev. Biodegradovateľné obalové materiály – bioplasty. Automatizácia baliaceho procesu. Požiadavky na obaly budúcnosti.