Produkt v hotelierstve - Staňo, Roman
Pri životnom cykle aplikovaných produktov môže byť ich dlhodobé pôsobenie na trhu určitou výhodou. Každá zmena u produktu v hotelierstve môže mať vplyv na rast alebo pokles dopytu po ňom. Mnoho produktov v hotelierstve si užíva svoje úspechy a sú ekonomicky efektívne aj v období ich zrelosti. Sú to produkty, ktoré majú za sebou svoje dozrievanie v rámci životného cyklu produktu , počas, ktorého boli aplikované rôzne inovácie a ich variácie. Pri aplikovaných hotelových produktoch s charakteristickými črtami majú inovácie imidž krátkodobého vplyvu.