Vplyv finančnej krízy na zmenu štruktúry koncesívnych devízových úverov Medzinárodného menového fondu - Jankovská, Anežka
Vývoj štruktúry a objemu jednej skupiny devízových úverov MMF, a to úverov v rámci koncesívnych devízových facilít MMF. Potenciálne devízové facility, v rámci ktorých sa poskytujú devízové úvery tým najchudobnejším a nízkopríjmovým štátom, tiež poznamenala globálna finančná a hospodárska kríza. Aj keď z hľadiska objemov poskytovaných úverov v rámci potenciálnych devízových facility dosahujú najnižšie sumy, z hľadiska významu pre rozvojový svet sú veľmi dôležité. Vo vývoji tejto zložky úverov sa odráža vývoj svetovej ekonomiky, nedostatok finančných zdrojov MMF na poskytovanie úverov, rast potreby devízových úverov, vplyv svetovej finančnej a hospodárskej krízy, problémy finančných trhov , dlhové krízy vo svete a i.