Profiľ kompetencij muľtiprofessionaľnogo perevodčika - Seresová, Katarína, 1967-
Prekladateľská činnosť a jej miesto v spoločensko-vedných disciplínach. Prekladateľská činnosť a kompetencie prekladateľa. Výučba cudzích jazykov na Fakulte aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave a príprava budúcich odborníkov schopných orientovať sa v multikultúrnej spoločnosti.