Nízky stupeň vzdelania ako jeden z indikátorov chudoby na príklade Nitrianskeho kraja - Veselovský, Ján
Nízka vzdelanostná úroveň často indikuje problémy so zamestnaním a neraz aj skúsenosť s nezamestnanosťou. Práve nezamestnaní sú často neschopní si zvyšovať svoje vzdelanie, čím znižujú svoju šancu na trhu práce a často sa zaraďujú do skupiny chudobných. Nízky stupeň vzdelania v obciach Nitrianskeho kraja.