Aktérství EU v boji proti somálskému pirátství - Šimon, Ondřej
Aktuálny medzinárodný problém námorného pirátstva pri Somálsku. Úsile Európskej únie o riešenie tohto problému prostredníctvom Spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky únie. Analýza úsila EÚ o vyriešenie komplikovanej situácie na území bývalej Somálskej republiky. Vývoj Spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ. Prvá námorná vojenská misia EU NAVFOR Somalia Atalanta.