Spoločenská zodpovednosť firiem v malých a stredných podnikoch na Slovensku - Chomová, Katarína, 1983-
MSP tvoria na Slovensku 88,22 percent z celkového počtu podnikov, zamestnávajú 56,21 percent z celkového počtu zamestnaných, podel MSP na HDP predstavuje 54 percent. Slovenské MSP majú teda výrazný vplyv na ekonomiku, ale i na sociálnu a ekologickú štruktúru spoločnosti. Akú úlohu pre ne zohráva spoločenská zodpovednosť a trvalo udržateľný rozvoj.