Měření výkonnosti - vývojové tendence 2. poloviny 20. století - Wagner, Jaroslav
Historické prístupy k meraniu výkonnosti. 70.-80. roky 20. storočia. Nové syntetické merítka. Finančné a manažérske účtovníctvo a výkazníctvo. Zodpovednostný pohľad na riadenie výkonnosti podniku. Podnik ako investícia - shareholder value mánia. Podnik ako socioekonomický systém. 90.roky 20. storočia - moderný manažérsky návrast k tradíciam.