Sankční politika Evropské unie: typy sankčních opatření a vztah k sankcím Rady bezpečnosti OSN - Druláková, Radka
Začiatkom 21. storočia sa výrazne zviditeľnila sankčná politika EÚ. Vedľa sankcií schválených RB OSN realizuje EÚ aktívne tiež autonómne opatrenia. Ukladanie sankcií (vyhlasovaných obmedzujúcich opatrení) a ich právny rámec. Obsah ukladaných obmedzení a väzba medzi sankčnými režimami EÚ a OSN.