Ålandské ostrovy a ich postavenie v Európskej únii - Ďaďová, Lenka
Zapojenie Ålandských ostrovov do Európskej únie (EÚ), a to v kontexte ich postavenia ako autonómneho územia Fínska. Popis a objasnenie špecifík definujúcich postavenie ostrovov. Analýza prístupového procesu, rovnako ako hlavné problémy zapojenia Ålandských ostrovov do EÚ a súčasná situácia ostrovov v EÚ.