Fiškálna a parafiškálna úloha ŠR SR v súčasnom období - Beličková, Kornélia, 1966-
Koncom 19. storočia sa pôvodná fiškálna úloha štátneho rozpočtu začala meniť. V období, ktoré tejto zmene predchádzalo v teoretickom poňatí a následnej praktickej aplikácii štátny rozpočet vystupoval iba ako nástroj na sústreďovanie daní. Národohospodárske teoretické poňatie a jeho smer v praxi sa dostáva do širšieho záberu a štátnemu rozpočtu začínajú byť zverované okrem fiškálnych aj parafiškálne úlohy. Cieľom príspevku je priblížiť stav v súčasnom období v SR.