Experiment v oblasti verejných statkov - Péliová, Jana, 1976-
Autorka chce v experimente potvrdiť skutočnosť, že ak účastníci experimentu môžu robiť rozhodnutia o výške vkladu na Spoločný účet a zároveň sú členmi skupiny, zvýši to ich pocit spolupatričnosti a a spolupráce a zabráni Free rider efektu. Druhým čiastkovým cieľom experimentu bolo potvrdiť, že väčšina účastníkov chce platiť na Spoločný účet platbu na úrovni, alebo mierne nad úrovňou najnižšieho vkladu.