Prehodnotenie štruktúry a udržateľnosti systémov verejných financií v EÚ - Rabatinová, Marcela, 1977-
Verejné financie väčšiny členských štátov EÚ sú pod tlakom. Hospodárska kríza sa podpísala pod výrazný nárast zadlženosti členských štátov EÚ(27) až na úroveň 80 percent HDP v roku 2010, pričom sa odhaduje ďalší nárast zadlženosti cez úroveň 80 percent HDP v roku 2012. Takmer 90 percent členských štátov EÚ má problémy s krátkodobou udržateľnosťou verejných financií a iba 5 členských štátov sa považuje za krajiny s nízkym rizikom dlhodobej udržateľnosti verejných financií. Pre členské štáty bude rozhodujúcim obdobie rokov 2011-2015, počas ktorých by sa malo naštartovať ozdravenie ekonomiky a konsolidácia verejných financií.