Dôchodková daň ako faktor ponuky práce - Repková, Denisa, 1983-
Vplyv daní na ochotu pracovať. Dôchodková daň a jej vplyv na ponuku práce. Zdanenie a ponuka práce v empirických štúdiách. Marginálne zdanenie a pracovné úsilie. Celkový efekt dane zo mzdy na ponuku práce bude závisieť od toho, či prevládne dôchodkový alebo substitučný efekt dane, ktorý môžeme vyjadriť prostredníctvom koeficientu elasticity ponuky práce.