Súčasné postavenie ratingových agentúr - Alexy, Martin, 1976-
Súčasné postavenie ratingových agentúr je úzko späté s hodnovernosťou ich hodnotenia. Otázka regulácie ratingových agentúr, jej rozsah a ďalšie súvislosti sú aktuálne prebiehajúce procesy, ktoré definujú ich budúce postavenie. Príspevok sa venuje pozícií ratingových agentúr najmä vo vzťahu ku krajinám EU a to v čase prebiehajúcich legislatívnych zmien, ktoré upravujú a regulujú činnosť ratingových agentúr.