Position of the Slovak Republic in the relations between the European Union and the Russian Federation in the energy sector - Drieniková, Kristína, 1982-
Začiatky spolupráce v oblasti energetiky medzi Európskou úniou - Slovenskom - Ruskom, vzájomné vzťahy. Energetická stratégia EÚ do roku 2020. Slovensko ako dovozca energie z Ruska. Pozícia Slovenska ako tranzitnej krajiny. Energetická kríza v januári 2009 a jej dopady na krajiny SVE. Potreba diverzifikácie dovozu energií na Slovensko. Dopad diverzifikácie.