Zaistené fondy na kapitálových trhoch - Chovancová, Božena
Na trhu sa objavili nové typy fondov tzv. zaistené fondy. Tieto fondy vytvárajú nové typy portfólií typu štrukturovaných produktov a v porovnaní s klasickými podielovými fondmi majú svoje špecifiká. Snahou manažéra portfólia je zabezpečiť pre investora v prípade nepriaznivého vývoja kapitálových trhov, aby sa investorovi vrátil minimálne investovaný kapitál. Zaistené fondy dnes majú rôzne podoby a štruktúry, ktoré využívajú aj derivátové produkty.